By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 

Üzletszabályzat (ÁSZF)

Általános Szerződési Feltételek

A megfelelő fogyasztóvédelmi tájékoztatás fontos számunka, ezért a webáruház első használatakor kérlek olvasd át a webáruházunk üzletszabályzatát, az Általános Szerződési Feltételeket.

A szerződés Pdf formátumban is letölthető itt.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Signdepot Europe Korlátolt Felelőségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.signdepot.eu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.signdepot.eu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató Adatai:

 • Név: Signdepot Europe Kft.
 • Székhely és levelezési cím: 5100 Jászberény, Alkotás utca 4.
 • Ügyfélszolgálat: Megegyezik a Székhellyel
 • Telefonszáma: +36 (57) 506 510
 • Faxszáma: +36 (57) 506 510
 • Email cím: sales@signdepot.eu
 • Cégjegyzékszám: Cg. 16-09-010080
 • Bejegyző bíróság megnevezése: Szolnoki Törvényszék mint cégbíróság
 • Adószám: 14313116-2-16
 • Bankszámlát vezető bank neve: OTP Bank Nyrt.
 • Bankszámlaszám: 11745035-21002090-00000000

Tartalom:
1. A webáruház használatával kapcsolatos tájékoztató
2. Fizetési módok
3. Szállítási feltételek
4. Jótállás (garancia)
5. Elállás
6. Árucsere, levásárlás
7. Áru visszaküldés
8. Szerviz
9. Személyes adatok védelme
10. Hírlevél
11. Szerzői jogok
12. Elérhetőség

1. A webáruház használatával kapcsolatos tájékoztató
1.1. A Szolgáltató webáruházában (www.signdepot.eu) csak regisztrálás, Ügyfélazonosító készítése után lehet megrendelést leadni, vásárolni. Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor Ügyfél a megrendelését online áruházunkon keresztül hozzánk eljuttatja. 
1.2. A vásárolt áru jellemzőiről és a Bruttó/Nettó árakról a Termékoldalról (a konkrét árucikk egyedi információs oldaláról) lehet tájékozódni. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. Az esetleges elírásokból vagy a webáruház technikai hibáiból eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
1.3 Ügyfél megrendelése csak akkor lép életbe, ha a Szolgáltatótól az online megrendeléséről automata visszaigazoló e-mailt kap az Ügyfél által beregisztrált e-mail címre. Amennyiben Ügyfél nem kapott ilyen e-mailt, akkor valószínűleg nem fejezte be a rendelést, vagy valamilyen technikai hiba történt.
1.4 Néhány termék Termékoldalán nulla (0) Ft vagy EUR eladási ár látható, vagy egyáltalán nem található ár. Ezek a termékek nem rendelhetők online, hanem kérésre a Szolgáltató elküldi a hivatalos árajánlatát. Ha az ár nélkül, vagy nulla (0) Ft vagy EUR és a termék mégis rendelhető, kosárba helyezhető, akkor az technikai hiba és a megrendelés nem lesz érvényes.

2. Fizetés módok
2.1. A Szolgáltató 4 fizetési módot ajánl fel a megrendelt termékek ellenértékének kifizetésére:
2.1.1. - Fizetés személyes átvétel esetén a Szolgáltató telephelyén.
2.1.2. - Fizetés házhozszállítás esetén a megbízott futárnak készpénzben.
2.1.3. - Fizetés online az online megrendelés leadásának napján Simple Pay online rendszerrel.
2.1.4. - Fizetés "Előreutalással": Előreutalás esetén az online megrendelés napján vagy legkésőbb az azt követő munkanapon a Szolgáltató elküldi a díjbekérőt e-mailben. A díjbekérő tartalmazza a rendelés végösszegét, valamint az átutaláshoz szükséges bank adatokat is.
2.2. A megrendelt termékek
a., akkor vehetők át
b., a Szolgáltató akkor szállítja
amennyiben a díjbekérőn látható teljes végösszeg a Szolgáltató számlájára jóváíródott.

3. Szállítási feltételek

3.1. A házhozszállítás szolgáltatással megrendelt termékek esetén a GLS Hungary vagy DPD  futárszolgálat fogja kézbesíteni a csomagot. A megrendelés leadásakor az Ügyfél köteles olyan valós postai címet megadni ahol munkanapokon 08:00 és 17:00 óra között elérhető és át tudja venni a megrendelt terméket. A pontatlan cím megadása miatt vagy nem postai cím miatt (pl. "a szomszédnak", nincs házszám, nincs közterület jellegének meghatározása...stb.) keletkező károkért (pl. ismételt kiszállítás költsége) a Szolgáltató nem vállal felelősséget. 3.2. A házhozszállítást 40 kg alatti megrendeléseknél a Szolgáltató által megbízott GLS és DPD futárszolgálat végzi a következő díjakon:

GLS Házhozszállítás 40 kg-nál kisebb súlyú megrendeléseknél:
0 - 10kg: 1770 Ft + Áfa 
10 - 20kg: 1970 Ft + Áfa
20 - 40kg: 2170 Ft + Áfa

Utánvétel díja: + 250 Ft + Áfa

DPD Házhozszállítás 30 kg-nál kisebb súlyú megrendeléseknél:

0 - 10kg: 1670 Ft + Áfa 
10 - 20kg: 1870 Ft + Áfa
20 - 30kg: 2070 Ft + Áfa  

Utánvétel díja: + 250 Ft


A signdepot.eu webáruház a kosár összesítőnél automatikusan és pontosan számolja a szállítási költségeket a termékek súlya alapján.

3.3. 40 kg felett a webáruház kizárólag a következő két szállítási lehetőséget fogja felkínálni:
- Személyes áruátvétel
- Signdepot saját járművével (költségek később kerülnek megállapításra)

3.4. Csomag nyomkövetés: A GLS csomagok online nyomon követhető egy link segítségével, melyet a Szolgáltató ügyfélszolgálata a csomagfeladás napján küld meg a vásárló e-mail címére.

3.5. Szállítási határidők:
- GLS szállításnál maximum 2 munkanap. 1 munkanap jellemző, de ünnepek alatt előfordulhat 2 munkanap.
- Személyes átvétel és a Szolgáltató saját járművével történő kiszállítás esetén az átvétel időpontjával kapcsolatban az ügyfélszolgálat ad felvilágosítást.

3.6. Szállítással kapcsolatos káresemények és kártérítés:
Ha a futár láthatóan sérült (benyomódott vagy kiszakadt karton) csomagot szállított le akkor a hibát mielőbb jelenteni kell a következő két lehetőség alapján:
1. A futártól kérni kell jegyzőkönyv felvételét, majd fotót kell készíteni a sérült dobozról. Ezt követően jelezni kell a problémát az Szolgáltató ügyfélszolgálatán lehetőleg még aznap, de legkésőbb a következő munkanapon.
2. Ha a sérülést Ügyfél az átvételt követően később vette észre és a csomag tartalma károsodott, akkor az átvétel időpontjától számított 3 naptári nap áll rendelkezésre, hogy jelentsék a problémát a Szolgáltató ügyfélszolgálatának. Amennyiben az Ügyfél 3 naptári napnál később jelenti, akkor kártérítési igény nem érvényesíthető.

3.7. Törékeny (különösen kerámia) termékek esetén cégünk nem vállal felelősséget az esetleges törött, sérült termékek cseréjére, vagy az összeg visszautalására.

A csomag tartalmát illetően a kézhezvételtől 1 munkanapon belül áll módunkban reklamációt elfogadni.

4. Jótállás (Garancia)

4.1 Kötelező jótállás
4.1.1. A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.
4.1.2. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik.
4.1.3. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
4.1.4. Jótállás esetén az Ügyfelet ugyanazon jogok illetik meg, mint az 9.1. pontban, a kellékszavatosságról szóló részben feltüntetettek.
4.1.5. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
4.1.6. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2 pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
4.2. Önkéntes jótállás
4.2.1. Szolgáltató az általa értékesített termékekre vonatkozóan a Weboldalon, a Termék ismertetőjében megjelölt időtartamú jótállást (garancia) ajánl fel költség ellenében, amely a kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott számlán szereplő adatok útján közli.
4.3 Nyomtatható reklámtárgyakkal kapcsolatos garanciális feltételek
4.3.1 A jótállás csak a Szolgáltató által eladott alapanyag értékéig érvényesíthető. Az alapanyag használata közben keletkezett anyagi vagy személyi jellegű károkért és balesetekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

5. Elállás 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet

5.1. Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).
Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) naptári napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.
5.2. Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.
5.3. Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. Ilyen termékek például a külön a Fogyasztó igénye alapján importált lézergravírozó, lézervágó, lamináló, hegesztő, nyomtató berendezések valamelyike.

6. Árucsere, levásárlás

6.1. Ha a megvásárolt termék hibátlan és megfelel a vonatkozó Termékoldalon található paramétereknek, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket cserélni. Hibás termék vagy hibás teljesítés esetén a terméket a Szolgáltató köteles a megvásárolt termékkel megegyező paraméterekkel rendelkező másik termékre.
6.2. A Szolgáltató egyedi, feltételekhez kötött levásárlási lehetőséget biztosít mely szerint a megvásárolt termék értéke levásárolható más termékre abban az esetben is, ha a termék hibátlan és a vonatkozó Termékoldalon található paramétereknek is megfelel.
6.2.1. Levásárlás feltételek: A terméket hibátlan gyári állapotban, gyári csomagolásban vissza kell juttatni a Szolgáltató telephelyére. A visszaszállítás költsége az Ügyfelet terheli. A visszaszállítást követő 2 munkanapon belül a Szolgáltató bevizsgálja a terméket majd sztornírozza a vásárlásról kiállított számlát amennyiben a termék visszavételre kerül. A Szolgáltató a termék vagy termékek -a számlán szereplő- árából számított 5% kezelési költséget számol fel amennyiben a termék hibátlan gyári állapotban van. Ha a termék hibás vagy viseltes, akkor a Szolgáltató egyedi ajánlatot tesz a kezelési költségre. A kezelési költség az Ügyfél következő vásárlásánál kerül felszámításra.

7. Áru visszaküldés garanciális, nem garanciális és levásárlás ügyekben
7.1. A garanciális, elállás, levásárlás és garancián kívüli javítás ügyekben minden esetben Ügyfelet terheli a visszaszállítás költsége, de a szállítás módjában Szolgáltató segítséget tud nyújtani a következő képpen.
7.1.1. Igény esetén GLS futárt küld a termékért melynek költsége 1.800 Ft + Áfa. Maximum 40kg.
7.1.2. 40kg feletti termékek esetén Szolgáltató ajánlatot tesz Ügyfélnek saját járművel történő elszállításra vagy külső fuvarozó cég által történő elszállításra.

8. Szerviz szolgáltatás
8.1. Az OKI és Epson termékek kivételével az összes, Szolgáltató által értékesített termékre saját szerviz hátteret biztosít.
8.2.1. 40kg alatti súlyú termékeknél a jótállási idő és rendeltetésszerű használat alatt bekövetkezett meghibásodás esetén Szolgáltató szervizes kollégája a Szolgáltató telephelyén vállalja a termék javítását.
8.2.2. 40kg feletti súlyú termékeknél a jótállási idő és rendeltetésszerű használat alatt bekövetkezett meghibásodás esetén Szolgáltató szervizes kollégája ajánlatot tesz Ügyfélnek az Ügyfél telephelyére történő kiszállás költségére. A kiszállás költsége jótállási idő alatt és után is minden esetben az Ügyfelet terheli. A kiszállási költség minden esetben a hivatalosan www.signdepot.eu oldalon elérhető Szerviz díjszabás alapján kerül kiszámításra. Ez bármikor megtekinthető az Információk/Szerviz menüpont alatt.
8.3. OKI és Epson termékek esetén az OKI és Epson saját szakszervize végzi a termékek garancia alatti és utáni javítását. Az Ügyfélnek ezen termékeket közvetlenül a szakszervizhez kell eljuttatnia. Igény esetén Szolgáltató segít, közreműködik a kapcsolatfelvételben, az elérhetőségben.
8.4. Határidők: A javítás/szervizelés határideje a termék átvételétől számított 1-2 munkanap amennyiben a szükséges alkatrészek a Szolgáltató raktárában találhatók. Alkatrész hiány esetén Szolgáltató ajánlatot tesz a javítás/szervizelés határidejére. 

9. Személyes adatok védelme
9.1. A Szolgáltató bizalmasan kezeli az Ügyfél által a www.signdepot.eu weboldalon megadott adatait. A megrendelő adatai a megrendelés lebonyolításához szükséges információk, melyek a következők lehetnek:
megrendelő név, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím, adószám.
9.2. Az online webáruházban a megrendeléskor leadott megrendelő adatokat Szolgáltató nem adja ki harmadik fél számára mely alól egyetlen kivételt képez a szállítási cím, név és telefonszám átadása a futárcégnek amely feltétlenül szükséges házhozszállításnál.
9.3. Az online webáruházban az Ügyfél saját fiókot hozhat létre, ahol kezelheti a megadott címeit, illetve megtekintheti a régebbi megrendeléseit. A belépéshez szükséges jelszót a Szolgáltató nem tudhatja és a rendszerben nem is látja. A rendszer viszont lehetőséget ad a Szolgáltatónak, hogy új jelszót hozzon létre az Ügyfélnek, de ekkor sem látható a Szolgáltató számára a régi -Ügyfél által megadott- jelszó. A Szolgáltató által történő új jelszó létrehozásnak általában akkor van szerepe amikor az Ügyfél elfelejti a jelszót és kéri a Szolgáltatót, hogy hozzon létre egy újat. Javasolt ez esetben, hogy az Ügyfél az új -Szolgáltató által létrehozott- jelszóval történő első belépést követően változtassa meg azt a sajátjára, melyet csak ő ismer.
9.4. A webáruház termékeinek, áraknak a megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni, csupán a megrendeléshez szükséges a regisztráció.
9.5. Az Ügyfél köteles a weboldalon adatokat bizalmasan és másoktól elzártan kezelni. Az Ügyfél fiók idegenek által történő elérése és az ezekből keletkezett kárért a Szolgáltató nem vállal felelősséget hiszen a belépési adat információk kizárólag az Ügyfél tulajdonában vannak.

10. Hírlevél szolgáltatás
10.1. Szolgáltató kizárólag a www.signdepot.eu webáruházban regisztrált Ügyfeleknek küld hírlevelet alkalmanként. Kb. hetente.
10..2. Hírlevél lemondás: Amennyiben Ügyfél nem kíváncsi ezekre az levelekre, akkor lemondhatja a hírlevél szolgáltatást a hírlevél alján található lemondás linkre kattintva. Az Ügyfél a megrendelés elküldésével hozzájárul, hogy a Signdepot Europe Kft. marketing üzeneteket küldjön számára. 

11. Szerzői jogok
11.1. A Szolgáltató tulajdona alatt álló www.signdepot.eu és az összes egyéb felületeken megjelenő írásos és képi tartalom szerzői jogvédelem alatt áll! Bármilyen részleges vagy egész képi, írásos vagy stílusbeli másolás csak a szerző írásos engedélye után lehetséges!

12. Elérhetőség személyesen
Signdepot Europe Kft.
5100 Jászberény, Alkotás u. 4. (Szatmári Ipari Park)
T/F: +36 57 506510
sales@signdepot.eu
www.signdepot.eu