By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 

Tudod milyen alapanyagok alkalmasak szublimációs nyomtatásra?

Tudod milyen alapanyagok alkalmasak szublimációs nyomtatásra?
Kerülj képbe, melyek azok az alapanyagok, amik megfelelőek és melyek NEM használhatóak szublimációs nyomtatásra!

Röviden a szublimációs transzfernyomtatásról

A szublimációs nyomtatás a legtökéletesebb minőséget biztosító digitális transzfernyomtatási technológia műszálas textilek, valamint előkezelt tárgyak nyomtatásához.

A technológia lényege a speciális tintasugaras szublimációs festék kémiai tulajdonságában rejlik. A szublimációs festék összetételénél fogva egy bizonyos hőfok felett (kb. 150°C felett) szublimálódik (szublimáció: kémiai folyamat, szilárd halmazállapotból gáz halmazállapotba alakul) és e folyamat közben a megnyomott tárgyak felületébe transzferálódik. A festékmolekulák a megnyomott tárgy strukturális részévé válik így nyomtatás kitapinthatatlan és tartós minőséget képez.

További részleteket a szublimációról és az indulási költségekről egy korábbi blogcikkünkben olvashatsz. 

 

Válassz megfelelő alapanyagot!

A szublimációs hőtranszfer elengedhetetlen feltétele a megfelelő alapanyag, mely textilek esetén műszál (általában poliészter), szilárd anyagok (pl. fa, fém, kerámia) esetében speciális szublimációs lakk bevonattal rendelkező felületet jelent. 100% Pamut, bőr vagy kezeletlen üveg, fém, fa és kerámia alapanyagokra sajnos NEM lehet szublimációs technikával nyomtatni. A szublimációs nyomtatáshoz kompatibilis lakk általában gyárilag kerül felvitelre a tárgyak felületére de külön is megvásárolható ha egyedi szériát kell gyártani.

Kínálatunkban számos kategóriában találsz szublimálható alapanyagokat!

Fém szublimációs tárgyak

A fémek alap esetben nem nyomtathatók szublimációs technikával. Tehát natúr acél, alumínium, réz, stb. reklámtárgyak nem alkalmasak a szublimációs festék befogadására. A webshopunkban található üres nyomtatható fém termékek speciális lakkal vannak kezelve, ami kompatibils felületet képez a szublimációs transzfernyomtatási technológiához. Pl. szublimációs fém kulcstartó, kulacs és rengeteg fém ajándéktárgy rendelhető raktárról.

 

Kerámia szublimációs tárgyak

Összes kerámia alapanyagú reklámtárgyunk a szublimációs festékkel kompatibilis bevonattal rendelkezik. A nyomtatott képet hőpréssel kell felvasalni a kerámia felületére. Pl. kerámia szublimációs bögre, korsó, tányér, csempe...

 

 

Műanyag szublimációs tárgyak

A hőre lágyuló műanyagok kivételével néhány műanyag típus alkalmas szublimációs festékkel történő nyomtatásra. Üres műanyag reklámtárgyaink mindegyike (részben vagy egészben) alkalmas hőprésben történő szublimációs transzfernyomtatásra. Pl. strandpapucs, kulcstartó, uzsonnás doboz.

 

Papír, fa szublimációs tárgyak

Szintén speciális szublimációs lakkal bevont termékek. Pl. kirakók, fa tároló dobozok, poháralátétek…

 

 

 

Textil szublimációs tárgyak

Szublimációs technológiával közvetlenül csak műszálas textil anyagok (javarészt 100 % poliészter) nyomtathatók. Természetes szálból készült textilek, pl. pamut, sajnos NEM alkalmas a szublimációs festék befogadására. Ezért az itt található nyomtatható textil termékek mindegyike 100 % poliészter alapanyagból készült teljes egészben vagy csak a nyomtatható felület. A szublimációs festékkel nyomtatott poliészter anyagot extrém élénk színek, mély fekete és vízállóság, gépi moshatóság jellemzi.
A legnépszerűbb termékünk a szublimációs póló, amely ügyfeleink szerint a legjobb ár/érték arányt képviseli a piacon! 20 % pamut tartalma komfortossá teszi, a 80 % poliészter pedig kiváló szublimációs nyomtatási végeredményt biztosít!

Üveg szublimációs tárgyak

Alapesetben a natúr üveg felületek sem alkalmasak a szublimációs transzfernyomtatási technikára. Megfelelő szublimációs bevonatot kell létrehozni a felületen (lakkozni), amely kompatibilis a szublimációs festékkel. Összes üveg termékünk gyárilag felületkezelve lett a szublimációs nyomtatás érdekében, a garantáltan élénk és tartós nyomatokért. Pl. korsó, pohár, fali óra. 

 

Mágneses szublimációs tárgyak

Kerámia és fólia felületű hűtőmágnesek. A mágnesfólia esetében fontos, hogy a vasalás után mindig préselni kell hideg tárgy alatt (pl. könyv), ezáltal a hőre lágyuló műanyag fólia visszaragad a mágnesre és tartós, sima felületű lesz. E művelet nélkül a nyomtatás végén hullámos felületű, nem túl esztétikus hűtőmágnest kapunk.

 

Mobiltelefon és Tablet tokok

A teljes tok felülete szublimálható!