By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 

Öngyógyuló vágóalátét 1600x5mm - 4 méteres tekercs

169.200 Ft + ÁFA ( 214.884 Ft )
Menny.:db
Cikkszám: 139-003

Dekorációs vágóalátét 5mm-es "öngyógyuló" anyagból. 160cm széles tekercs. - 4 méter hosszú

Elérhetőség: Rendelésre, az ár változhat!
Rendeléstől számított szállítási idő: 2023. december 01.
Nem értékelt
169.200 Ft + ÁFA ( 214.884 Ft )
Menny.:db

Leírás

Mi az öngyógyuló vágóalátét?

A műanyag vágóalátétünk azért "öngyógyuló" mert a vágás után nem marad nyom, szinte összeforr. Ez persze nem a színtiszta valóság. Az anyag sűrű szerkezetének köszönhető, hogy vágást követően a megvágott felület tökéletesen összetapad, még a vágás nyoma is alig vagy egyáltalán nem látható. A speciális vágóalátétünknek köszönhetően a kés éles marad és nem talál apró barázdákat, ami hibás vágást eredményezne. A folyamatos használat mellett ez az alátét sem örökéletű, ha egy helyen már számtalanszor vágtunk, akkor idővel már marad némi vágás nyomvonal. Ha az öngyógyuló vágóalátétünk egyik oldalát már elhasználtad, akkor csak meg kell fordítani. Az 5mm elég vastag ahhoz, hogy mind a két oldalát használhasd.

Termék adatok:

- Vastagság: 5mm
- Szélesség: 1600mm
- 1db kosárba helyezése = 1600mm x 4 méter
- Szín: Víztiszta átlátszó
- Felület: Fényes

 
Ezekre figyelj a dekorációs vágóalátét használatakor!

- Lehetőleg mindig minőségi letörhető pengés és éles kést használj. Ha a kés éle éles, akkor keletkezik a legvékonyabb vágásnyom, ami növeli a vágóalátét élettartamát.
- Ne nyomd rá túl erősen a vágókést. Ha a kés éles -tehát mindig időben letöröd a pengét-, akkor nem szükséges nagyon rányomni plakát, ponyva, fólia vágásakor.
- Habosított PVC és egyéb merev táblákat lehetőleg ne vágj rajta. Mivel 3mm felett kézzel már csak nagy erőkifejtéssel lehet ilyen anyagokat vágni, így előfordulhat, hogy a vágóalátétet is átvágjuk. Némi rutinnal akár tábla is vágható rajta, de egy mozdulattal fel is lehet hajtani az alátétet a tábla vágásának idejére.
- Az alátét fényes felülete miatt jól tapadnak hozzá a szintén fényes anyagok (pl. fólia, ponyva, csúszásmentes vonalzó) ami előnyt jelent a biztos és csúszásmentes vágásnál, viszont kellő figyelemmel helyezd rá a frissen nyomtatott nyomatokat.

 
Vágóalátétek összehasonlítása, melyik a legjobb vágóalátét?

- Üveg: Megfelelő minőségű OLFA vágókés használatával a kés éle hosszú ideig nem marad és az üvegen sem jelentkezik vágásnyom még hónapok múlva sem. A hátránya, hogy törik és a kés éle csúszik. Float üveg helyett biztonsági üveg használatával a törés esélye csökkenthető, de az ár aránytalanul nő.
- MDF: Olcsó és nem csúszik, viszont rövid idő alatt vágásnyomok keletkeznek, ami megvezeti a kés élét és pontatlan lesz a vágás.
- Linóleum: Sok reklámdekor stúdió használja a klasszikus PVC padlóanyagot MDF asztallapon. Egy minőségi ipari besorolású linóleum felülete elég kemény ahhoz, hogy vágókéssel vághassunk rajta, de mivel ezeknek is csak kb. 0.5 - 1mm a koptató rétegük ezért az élettartamuk kb. az MDF táblához hasonló, pár hónap alatt cafatokra szabdaljuk amennyiben nem figyelünk a kés élére vagy túl erősen nyomjuk a kést a felületre. 
- Öngyógyuló anyagok: Az anyag sűrű szerkezetének köszönhetően a vágás után nem keletkezik vágásnyom. Ez már önmagában egy nagy előnyt jelent a fenti alternatívákhoz. Ezen felül a kés élét is kíméli, valamint az 5mm vastagság hosszú élettartamot biztosít és mind a két oldala használható. Két típus létezik, a 3 rétegű öngyógyuló vágóalátét és az 1rétegű. A 3 rétegű öngyógyuló vágóalátét két oldalán található 1-1mm réteg a vágáshoz, valamint középen egy keményebb 1mm-es műanyag réteg, ami megállítja a kés élét, hogy ne menjen tovább a másik oldalra vágás közben. Az 1rétegű -ez a termék- kizárólag a speciális sűrű szerkezetű anyagból készült és a középső kemény rétegre nincs szükség, mivel az 5mm vastagság elegendő ahhoz, hogy normál használatnál ne vágjuk át teljesen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Öngyógyuló vágóalátét 1600x5mm - 2 méteres tekercs

Nincs raktáron, az ár változhat!
87.400 Ft + ÁFA (110.998 Ft)