By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 
Elfogadom

Gyárts te is reklámtárgyakat!

A Signdepot 2005-ben elsőként vezette be a magyar piacra a digitális szublimációs nyomtató rendszert, mellyel megszemélyesített egyedi reklámtárgyak gyárthatók. Ez a rendszer semmilyen speciális képzettséget nem igényel, csekély beruházással indítható és akár egy kisebb műhelyben vagy otthon azonnal indítható. A több mint 17 év alatt tökéletesre fejlesztettük a rendszerünket, így kezdő és profi cégeknek egyaránt megbízható megoldást kínál. A rendszer egy jól összehangolt, hosszú távon megbízható nyomtató-festék rendszert és kiváló oktatóanyagokat, dokumentációt tartalmaz. A végeredmény: Gyors betanulás és egyszerű kezelés probléma nélkül, színhelyes és élénk színű nyomatok és gyors megtérülés! 
 

Na de mi az a szublimációs nyomtatás? Miért szublimáció?

A technológia lényege a speciális festékünk kémiai tulajdonságában rejlik, mely kb. 150°C felett szublimálódik (kémiai folyamat, szilárd halmazállapotból gáz halmazállapotba alakul) és e folyamat közben a megnyomott tárgyak felületében rögzül. 

Nem minden felülettel kompatibilis! A szublimációs hőtranszfer feltétele a megfelelő alapanyag, mely textilek esetén műszál (általában poliészter), szilárd anyagok (pl. fa, fém, kerámia) esetében speciális lakk bevonatot jelent. 100% Pamut, bőr vagy előkezelés nélküli üveg, fém, fa és kerámia alapanyagokra sajnos nem lehet szublimációs technikával nyomtatni. Ez utóbbi termékekre más digitális transzfernyomtatás rendszer alkalmas, mely szintén megtalálható a Signdepot kínálatában. Fontos tehát, hogy reklámtárgyak esetén csak előkezelt, szublimációs tárgyak nyomtathatók! 


Más technikával is nyomhatók a reklámtárgyak. Miért ajánljuk mégis a szublimációs nyomtatást?

Szitázás vagy tamponnyomás: Ezek nyomdaipari technológiák, melyek nagyobb beruházást és megfelelő szakismeretet igényelnek. Kizárólag nagy darabszámnál rentábilis. A szublimációval kis és nagy darabszámnál is dolgozhatsz. Nagy darabszámnál produktívabb (de költségesebb) berendezéseket is tudunk ajánlani. 

Vasalható transzferpapírok: Egy hordozó réteg viszi át a nyomatot a termékre, így a nyomtatás kitapintható és kevésbé tartós. A szublimációnál semmilyen tapintható felületet nem érzel, mivel csak a festék szublimálódik a tárgy felületébe. Textil (műszálas) esetén közvetlenül az anyagba, szilárd tárgyaknál pedig a megfelelően előkezelt felületbe. A végeredmény nem hogy tartós, de csak rongálással távolítható el! 

Direkt UV tárgynyomtatás: Az UV nyomtató előnyös sok esetben hiszen hőre érzékeny tárgyak is nyomtathatók, melyek szublimációval (a hőpréselés miatt) nem. Ugyanakkor előkezelés sem szükséges. A szublimációs rendszer beruházási költsége viszont csekély egy UV nyomtatóhoz képest, továbbá élénkebb, fényesebb színű felület nyomtatható, mely színterjedelmet az UV nyomtató nem tud elérni. 


A 3 technológia összehasonlítása részletesebben:


Indulási költségek:

 • Lézernyomtató és transzferpapír: Az indulási költség közepesnek mondható. Színes lézernyomtató A4-es kb. 150e Ft-tól, A3-as kb. 500e Ft-tól! A szublimációhoz képest drágább festék és transzferpapír.
 • Direkt nyomtatás: Kb. 5–6M Ft felett induló UV direktnyomtató árak.
 • Szublimációs nyomtatás: Az indulási költség alacsony. Epson tintasugaras nyomtató A4-es kb. 50e Ft-tól, A3-as 130e Ft-tól, olcsóbb SD szublimációs festék és szublimációs transzferpapír.


Munkafázis:

 • Lézernyomtató és transzferpapír: A speciális transzferpapírok nyomtatása kockázatosabb, elakadhat és tönkre teheti a beégető alkatrészt. A hőpréseslésnél a hőkezelés végén a transzferfóliát óvatosan kell lehúzni, nagyobb selejt szám előfordulhat.
 • Direkt nyomtatás: A nyomtatás egyszerű, de lehet gyors és lassú (nyomtató típustól függ). Előkezelés és hőpréses utókezelés sem szükséges.
 • Szublimációs nyomtatás transzfer papírra: Rendkívül egyszerű és gyors. A lézeres transzferpapírhoz hasonlóan kell nyomtatni és lehúzni de a nyomtató meghibásodás szinte lehetetlen, valamint a vasalás végén a transzferpapír egy pillanat alatt lehúzható garantáltan hiba nélkül.


Minőség:

 • Lézernyomtató és transzferpapír: A végső nyomtatott felület kitapintható és kissé mattabb, fakóbb a szublimációs technikához képest. Jó minőségű hőprés és transzferpapírok esetén a nyomott felület tartós lesz de nem éri el a szublimációs nyomtatás tartósságát.
 • Direkt nyomtatás: A megfelelő festék és tárgy esetén a nyomat tartós, kiváló karcállósággal, de a színterjedelem nem éri el a szublimációs festék által nyújtott színek spektrumát! A nyomtatás itt is kitapintható (sőt bizonyos megoldásoknál a festék akár magas, 3D hatású is lehet) de erősebb fizikai igénybevétel esetén (pl. kulcstartó, bögre) sérülhet.
 • Szublimációs nyomtatás transzferpapírra: Jelenleg nincs tökéletesebb digitális transzfer technológia mivel csak a festék transzferálódik. Nincs fóliaréteg és így a nyomott felület tökéletesen homogén, élénk színű és a festéket nem lehet eltávolítani (mosással, kaparással stb.). Egyetlen hátránya, hogy csak a szublimációs nyomtatással kompatibilis anyagokhoz használható. (Fentebb a bevezetőben részletezve). Fehér színű lehet, textil esetén csak műszálas, szilárd tárgy esetén megfelelően előkezelt szublimációs lakkal.


Milyen gépek, kellékek és alapanyagok szükségesek a szublimációs nyomtatáshoz?


Epson szublimációs nyomtató

1. Nyomtató:

Ha biztosra akarsz menni, akkor azért válaszd a rendszerünket, mert 17 évünk volt tapasztalatot gyűjteni és tökéletesíteni. Bár sok helyen találhatsz kompatibilis nyomtatót és szublimációs festéket, de ha el szeretnéd kerülni a színproblémákat, estébe nyúló megoldás keresést és kínai festék minőségi problémákat, akkor a rendszerünkkel hátra dőlhetsz. Sőt kiváló támogatást kapsz a szakértő kollégáinktól. 

Meghatározott Epson nyomtatók kompatibilisek a szublimációs festékünkhöz, ezért válassz a mi kínálatunkból nyomtatót! A kisebb méretű tárgyakhoz A4-es, nagyobb méret igényre A3-as nyomtatót válassz, de kínálatunkban ipari tekercses nyomtatót is találhatsz ha nagyformátumban vagy nagy volumenben szeretnél szublimációs nyomtatást végezni. 

Szublimációs festék

2. InkTec Sublinova szublimációs festék:

Az InkTec név garancia a minőségre, hiszen 30 éve az egyik piacvezető festékgyártó. A világ egyik legismertebb és legjobb minőségű szublimációs festéke Epson nyomtatókhoz kifejlesztve. Az InkTec Anti Aggregation technológiának köszönhetően minimalizálható a fúvóka probléma és a nyomtatófej beszáradásának lehetősége. A különböző, gyártó által rögzített tesztek alapján a nyomat nem fakul és nem mosódik ki. Ráadásul szinte tökéletes színhelyes színeket érhetsz el a saját professzionális színprofiljainkkal, melyeket ingyenesen biztosítunk az ügyfeleinknek. Környezetbarát: Az Inktec szublimációs festékünk Oeko Tex - Eco Passport minősítéssel is rendelkezik. 
Szublimációs transzferpapír

3. Szublimációs transzfer papír:

Speciális bevonattal ellátott papír, amely megakadályozza, hogy a festék a papír belsejébe szivárogjon, ezáltal javítva a szublimációs hőkezelési folyamatot. A megfelelő transzferpapír használatával a szublimációs festék transzfer gyors, így nincs túlmelegítésből eredő színelváltozás vagy termék deformálódás. Kínálatunkban több piacvezető márka is megtalálható mint pl. az A-SUB és a TEXPRINT.4.
Hőprés:

A hőprés a megfelelő nyomással és hőfokkal vasalja át a szublimációs transzferpapírról a nyomatot az üres tárgy felületébe. A hőpréseknek több kategóriája létezik a felhasznált anyagok és méretek tekintetében:

 • Sík hőprések: Póló, egérpad, puzzle, párnahuzat, póló és egyéb sík tárgyak transzfer vasalására használható. Több árkategóriában értékesítünk vasalógépeket a gyártási mennyiségtől függően. A BASIC hőprés kategória kezdő vállalkozásoknak kisebb darabszámra ajánlott, a PRO folyamatos használatra. A PRO szériánál a kézi működtetésű típusok mellett automatikus működésű dupla asztalos hőprés is rendelhető, amely nagy mértékben növeli a vállalkozása produktivitását!
 • Speciális formájú hőprések: Léteznek olyan nyomtatható szublimációs tárgyak melyek formájukból adódóan nem nyomtathatók sík hőprésben. Ezekhez külön vasalógép szükséges. Baseball sapkához íves felületű hőprés, ezen felül tányér hőprés és bögre hőprés.
 • Combo hőprések: A combo hőprés a legolcsóbb megoldás ha különböző reklámtárgyak szublimációs nyomtatásához univerzális hőprés megoldást keres! Fontos megjegyezni, hogy a multifunkciós hőprés csak kezdő vállalkozásoknak, néhány 10db-os napi darabszámig ajánlott. A combo hőprés külön csatlakoztatható részegységeket tartalmaz. Sík fűtőlap, bögrefűtő palást, sapka fűtőlap és korong alakú fűtőlap tányérokhoz.
 • 3D szublimációs vákuum hőprés: A vákuum hőprés vákuumot képez a nyomtatandó termék körül, így a transzferpapír még egyenetlen vagy íves felületre is rásimul. Ezáltal 3 dimenziós nyomtatást igénylő tárgyak is nyomtathatók kiváló fotóminőségben. Ez a gép is univerzálisnak tekinthető, mint a combo hőprés ugyanis bögrét, tányért, sík tárgyakat egyaránt képes hőkezelni.
 • Tekercses szublimációs hőfixáló gép: Nagyobb volumenű, tekercses szublimációs textilnyomtatásához ideális. A nagyformátumú nyomtató alatt online módban folyamatosan fixálja a szublimációs festéket a tekercses textil anyagok felületébe. Két típusa létezik: fűtődobos hőkezelő (un. kalander) és infra fűtőelemekkel rendelkező hőfixáló gép. A kalandernél a fűtőegység közvetlen kapcsolatban áll a nyomtatandó textillel (a textil ráfeszül a 180 C° fokos forgó dobra) és szublimációs transzferpapírral, amíg a infrafűtésű típusnál a fűtőszálak nem érnek a nyomathoz és a textilhez. Mind a két típus hasonló minőséget és nyomtatási sebességet produkál, de az infrafűtésű típus áramfogyasztása kisebb!

Szublimációs alapanyag5. Üres reklámajándékok, textilek:

Több ezer szublimációs tárgyat tartunk neked készleten! Kerámia, fém, fa, üveg, papír, textil és más kategóriákba sorolva rengeteg reklámtárgy közül választhatsz. Az összes termék a szublimációs nyomtatáshoz kompatibilis, csak nyomtatnod kell. Ha saját egyedi terméket szeretnék szublizni és a termék elviseli a hőprésben történő magas hőt, akkor pedig a szublimációs előkezelő lakkunkat ajánljuk, mellyel előkezelheted a terméket, így előkészíteni a felületet a transzfer nyomtatáshoz. 

 

Milyen önköltséggel lehet számolni szublimációs termékek gyártásánál?

Induló alapanyag költségek:
- InkTec Szublimációs festék:
 3.250 Ft/100ml
- A-SUB Transzferpapír:
 22,5 Ft/A4 (tekercses kiszerelésben is kapható nagyformátumú nyomtatókhoz)
- Üres reklámajándékok:
A komplett listát nézd meg itt!
Átlagos fotók nyomtatásánál kb. 0,6 - 1ml tinta fogy el A4-es méretű nyomtatásnál, vagyis a tintaköltség az általunk forgalmazott szublimációs tintával csupán kb. 12 - 23 Ft/lap!


KALKULÁCIÓ 12db EGYEDI FÉNYKÉPES BÖGRE GYÁRTÁSRA
- Transzferpapír költség: A-SUB szublimációs papír ára: 1ív A4 A-SUB szublimációs papír = 22,5 Ft + áfa ) Szükséges mennyiség: 4ív Összesen: 90Ft

- Tintaköltség: kb 4ml = 
~120 Ft (10 Ft/bögre)
- 12db üres 3dl-es fehér szublimációs bögre:
 5688 Ft + áfa
ÖSSZES ÖNKÖLTSÉG:
12db bögre = ​5898 Ft + Áfa
1db bögre = 492 Ft + Áfa 


Az egyedi (nem széria gyártott) fotós bögre átlagos kiskereskedelmi eladási ára 1.500 - 3000 Ft + Áfa körül alakul, így a szublimációs rendszerrel könnyedén kitermelhetünk kb. 15.000 - 30.000 Ft hasznot a 12db fotós bögre készítésekor. A művelethez csupán 30 percre van szükség! (grafikai szerkesztés és nyomtatási idő nélkül)

A szublimációs bögrén kívül több száz egyéb kerámia, fém, üveg, műanyag és textil üres szublimálható termék rendelhető a Signdepot webáruházából, melyek szintén alkalmasak a szublimációs nyomtatásra. A legtöbb termék raktárról rendelhető és 1 munkanapos határidővel szállítjuk.