By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 
Elfogadom

Asztali DTF nyomtatók: Átalakítás, idegőrlő hibák és stressz – Ennek most vége!

Asztali DTF nyomtatók: Átalakítás, idegőrlő hibák és stressz – Ennek most vége!
A Pigment INC és a Signdepot elhozta neked azt a megoldást, mellyel végre magabiztosan léphetsz a DTF piacra, megelőzve a konkurenseidet produktivitásban, minőségben és költségekben!

Egy új korszak kezdete az asztali DTF nyomtatók piacán – de honnan is indultunk? 

Előzmény
A DTF nyomtatás bombaként robbant be a digitális kisformátumú nyomtatás világába néhány évvel ezelőtt. Jellemzően kisebb kínai gyártók láttak fantáziát a technológiában és tőlük indult el az átalakított nyomtatók és a kompatibilis kellékanyagok garmadája, mely termékek széleskörben elterjedtek a digitális nyomdák, póló shopok körében. Az új technológia ötvözte a digitális kis szériás transzfernyomtatást a szitanyomás tartós minőségével. 

Az L1800 sztori
Az asztali DTF gépek tekintetében a nulladik szintnek nevezhetjük a világszerte elterjedt „receptet”: Végy egy Epson L1800 nyomtatót, szereld ki az egyik papíradagoló görgősort, majd adj hozzá DTF festéket és már kész is a DTF nyomtató... Igazi házi DIY megoldás és sok probléma a nyakadba. Nem véletlenül találkozhatsz a DTF-es Facebook csoportokban segítségkérő posztok százaival. Nem állítjuk, hogy nem lehet nyomtatni ezekkel a gépekkel, de az L1800 lassú nyomtatási sebessége és a home-made megoldás miatt stabil hosszú távú üzlet nem építhető erre a megoldásra. 

 

Tudtad? A DTF közösség által köztudott tény: A rengeteg fúvóka beszáradás miatt a L1800 nyomtatófej ára folyamatosan nő, a kínálat csökken és sok esetben kínai szállítók újként hirdetett, de felújított nyomtatófejeket értékesítenek, melyek kiszűrése szinte lehetetlen.


Gyárilag átalakított DTF printerek L1800 alappal:
A következő szint a kínai gyártók átalakított nyomtatók, melyek közös jellemzője, hogy szintén L1800 alapot tartalmaznak. Az alap átalakítás megtörtént „gyárilag” és a printerünk festék utántöltő tartályt és fehér festék cirkulációs rendszert is kapott. A végeredmény már műszakilag stabilabb, de a nyomtatási sebesség és karbantartás miatt továbbra is csak erősen belépő szint. 

A Signdepot kínálatában is elérhető volt az Optijet sajátmárkás DTF nyomtató, de úgy döntöttünk tovább fejlődünk és nem elégszünk meg a rendkívül lassú nyomtatási sebességgel és az L1800-as alapból eredő kompromisszumokkal. 
 

A célunk, hogy elérhetővé tegyünk egy valóban 100%-ig gyári DTF nyomtatót, mely kilép a jelenleg ismert desktop DTF világból és új lehetőségeket nyit azok számára, akik kompromisszum mentes megoldást, gyors megtérülést és minőséget keresnek. 


Íme az első kereskedelmi forgalomban kapható „true desktop” DTF nyomtató rendszer!

A Pigment INC és a Signdepot elhozta neked azt a megoldást, mellyel végre magabiztosan léphetsz a DTF piacra, megelőzve a konkurenseidet produktivitásban, minőségben és költségekben! A DTG Digital Q0-T olyan asztali DTF nyomtató, mely végre nem a kínkeserves lassúsággal megáldott L1800 alappal rendelkezik, nem szárad be a fúvóka, minőségi – nem kínai – festéket tartalmaz és szinte karbantartás nélkül nyomtathatsz. 


Mit tud az új Q0-T DTF nyomtató? Nagy méretű nyomatok: 

Akár 40×50 cm, melyhez gyári DTF fóliát is biztosítunk. Természetesen kisebb, A3 és A4-es fóliák is nyomtathatók. Új standard az asztali DTF nyomtatók területén. Mostantól nem vagy korlátozva A4 vagy A3 méretekre! A 40x50cm-es mérettel nem csak gazdaságosabban nyomtathatsz több, kis méretű emblémát, de egy óriási XXL-es pólónyomat is elkészíthető. A nagyobb méretnek köszönhetően a Q0-T DTF printer már komoly versenytársa a DTG pólónyomtatóknak!Ipari stabilitás karbantartás nélkül: 

A Pigment INC már bizonyított a DTG Q1 pólónyomtatóban található WIMS automata festék karbantartó rendszerrel, mely megoldást megkapta az új Q0-T DTF is. A rendszer továbbá igény szerint kitisztítja a fejet és a dampereket a festéktől, de feltölti azokat tisztítófolyadékkal is. A reggeli indulás előtt szintén csak egy gombnyomás a tisztítás és a nyomtatófej készen áll a folyamatos problémamentes munkára.Két nyomtatófej:

Epson i1600 nyomtatófejek, ipari wide format felhasználásra tervezve. Az egyik nyomtatófej a színeket, míg a másik a fehér színt nyomtatja. Ezen felül külön csatorna tartalmazza a tisztítófolyadékot. A két nyomtatófej eltolva helyezkedik el, tökéletesen időzítve a színek, majd a fedő fehér szín nyomtatását. Nincs több idegölő várakozás!

Egy 40×50 cm-es nyomat mindössze 3 perc alatt készül el. Ez hatalmas ugrás az L1800 nyomtató sebességéhez képest, melytől kb. 8× gyorsabb az új Q0-T DTF! Gondolj csak bele mekkora ugrás a kapacitásban, nem beszélve a kínai DTF nyomtatóknál ismert karbantartásról, mely további idő mellett energiát és pénzt emésztett fel. Festék keverés és cirkulálás:

A fehér DTF festék rendkívül gyorsan képes ülepedni és kicsapódni, ezért rendszeres mozgatása, keverése szükséges, hogy elkerüljük az ülepedésből eredő konzisztencia és viszkozitás változást. Az átalakított DTF nyomtatókban vagy egyáltalán nincs (L1800) festék cirkulációs rendszer, vagy ha van, akkor jellemzően egy tartály, mely alján egy keverőlapát van. A Q0-T fehér festék tartálya légtelenített és felülről érkezik a festék, alul távozik. Így a keverés a tartályban 100%-os, nincs több kicsapódó, besűrűsödött fehér festék! Az automata rendszer pedig a nyomtatóba integrált tisztítófolyadékkal a fejet és dampereket kitisztítja a festéktől nap végén, csupán egy gombnyomásra. Az eredmény mindig konzisztens fehér festék és kiváló nyomatminőség fúvóka beszáradás nélkül. Minőségi nyomtatóhoz minőségi kellékek:

Az új Q0-T DTF nyomtató gyári kellékanyag a Kodaktól érkezik. A Kodak DTF festékkel, DTF fóliával és DTF ragasztóporral a nyomtató egy minőségi, all-in-one rendszert alkot.

 

A csúcs DTF gép tehát adott. Na és miket gyárthatsz vele? 

Az új Q0-DTF nyomtatóval az egyedi textil-termékek széles skálája gyártható, legyen szó divat- vagy lakberendezési cikkekről. Pólók, pulóverek, kabátok, baseballsapkák, kötények, táskák és szatyrok, párnahuzatok és egyéb kisebb méretű textil termékek varázsolhatók egyedivé segítségével. Íme néhány példa:

 


Műszaki adatok

Nyomtatófejek 2 db Epson nyomtatófej – 4 sor fehér, 4 sor színes, összesen 3200 fúvóka
Festék 8 (CMYK + White + tisztítófolyadék)
Maximális nyomtatási terület  400 × 500 mm
Festékek EFTF festék készlet
Festék rendszer 1 l-es kiszerelésben – nyomáskezelt CMYK + White (WIMS szűréssel)
Operációs rendszer Vista, XPRIP, Win7-10 - DTG Rip Pro vagy hasonló
Teljesítmény 240 V, 4,6 A, 50 Hz - 60 Hz
Méretek 1090 × 366 × 1030 mm (szél.×mag.×hossz.)
Gép súlya 54 kg
Kellékek Kodak DTF fólia (40 × 50 cm)
Kodak DTF ragasztópor
Kodak EFTF festékek - CYMK+W
Biztonság vészkapcsoló, CE tanúsítvány, páratartalom mérő, UKCE


Kérj demo időpontot!