By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests.
 
Elfogadom

Üzletszabályzat (ÁSZF)

Általános Szerződési Feltételek

A megfelelő fogyasztóvédelmi tájékoztatás fontos számunka, ezért a webáruház első használatakor kérlek olvasd át a webáruházunk üzletszabályzatát, az Általános Szerződési Feltételeket.

A szerződés PDF formátumban is letölthető itt.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Signdepot Europe Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.signdepot.eu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.signdepot.eu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató Adatai:

 • Név: Signdepot Europe Kft.
 • Székhely és levelezési cím: 5100 Jászberény, Alkotás utca 4.
 • Ügyfélszolgálat: Megegyezik a Székhellyel
 • Telefonszáma: +36 (57) 506 510
 • Fax száma: +36 (57) 506 510
 • E-mail cím: sales@signdepot.eu
 • Cégjegyzékszám: Cg. 16-09-010080
 • Bejegyző bíróság megnevezése: Szolnoki Törvényszék mint cégbíróság
 • Adószám: 14313116-2-16
 • Bankszámlát vezető bank neve: OTP Bank Nyrt.
 • Bankszámlaszám: 11745035-21002090-00000000

 

Tartalom:
1. A webáruház használatával kapcsolatos tájékoztató
2. Fizetési módok

3. Szállítási feltételek
4. Jótállás (garancia)
5. Elállás

6. Árucsere, levásárlás
7. Szerviz
8. Személyes adatok védelme
9. Hírlevél
10. Szerzői jogok
11. Elérhetőség

1. A webáruház használatával kapcsolatos tájékoztató
1.1. A Szolgáltató webáruházában (www.signdepot.eu) csak regisztrálás, Ügyfélazonosító készítése után lehet megrendelést leadni, vásárolni. Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor Ügyfél a megrendelését online áruházunkon keresztül hozzánk eljuttatja. 
1.2. A vásárolt áru jellemzőiről és a Bruttó/Nettó árakról a Termékoldalról (a konkrét árucikk egyedi információs oldaláról) lehet tájékozódni. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. Az esetleges elírásokból vagy a webáruház technikai hibáiból eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
1.3 Ügyfél megrendelése csak akkor lép életbe, ha a Szolgáltatótól az online megrendeléséről automata visszaigazoló e-mailt kap az Ügyfél által beregisztrált e-mail címre. Amennyiben Ügyfél nem kapott ilyen e-mailt, akkor valószínűleg nem fejezte be a rendelést, vagy valamilyen technikai hiba történt.
1.4
Néhány termék Termékoldalán nulla (0) Ft vagy EUR eladási ár látható, vagy egyáltalán nem található ár. Ezek a termékek nem rendelhetők online, hanem kérésre a Szolgáltató elküldi a hivatalos árajánlatát. Ha az ár nélkül, vagy nulla (0) Ft vagy EUR és a termék mégis rendelhető, kosárba helyezhető, akkor az technikai hiba és a megrendelés nem lesz érvényes.

2. Fizetés módok

2.1. A Szolgáltató 3 fizetési módot ajánl fel a megrendelt termékek ellenértékének kifizetésére:
2.1.1. - Fizetés személyes átvétel esetén a Szolgáltató telephelyén.
2.1.2. - Fizetés online az online megrendelés leadásának napján Paypal online átutalásos rendszerrel.

2.1.3. - Fizetés „Előreutalással": Előreutalás esetén az online megrendelés napján vagy legkésőbb az azt követő munkanapon a Szolgáltató elküldi a díjbekérőt e-mailben. A díjbekérő tartalmazza a rendelés végösszegét, valamint az átutaláshoz szükséges bank adatokat is.
2.2. A megrendelt termékek
a., akkor vehetők át
b., a Szolgáltató akkor szállítja
amennyiben a díjbekérőn látható teljes végösszeg a Szolgáltató számlájára jóváíródott.


3. Szállítási feltételek

3.1. A házhoz szállítás szolgáltatással megrendelt termékek esetén a választott futárszolgálat fogja kézbesíteni a csomagot. A megrendelés leadásakor az Ügyfél köteles olyan valós postai címet megadni ahol munkanapokon 08:00 és 17:00 óra között elérhető és át tudja venni a megrendelt terméket. A pontatlan cím megadása miatt vagy nem postai cím miatt (pl. "a szomszédnak", nincs házszám, nincs közterület jellegének meghatározása...stb.) keletkező károkért (pl. ismételt kiszállítás költsége) a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

3.2. A házhoz szállítást 40 kg alatti megrendeléseknél a Szolgáltató által megbízott GLS/DPD/Foxpost futárszolgálat végzi a következő díjakon:

GLS Házhoz szállítás 40 kg-nál kisebb súlyú megrendeléseknél:
0 - 10kg: 2550 Ft + Áfa 
10 - 20kg: 2700 Ft + Áfa
20 - 40kg: 3450 Ft + Áfa

Utánvétel díja: + 350 Ft + Áfa

DPD Házhoz szállítás 30 kg-nál kisebb súlyú megrendeléseknél:

0 - 10kg: 2250 Ft + Áfa 
10 - 20kg: 2490 Ft + Áfa
20 - 30kg: 2760 Ft + Áfa  

Utánvétel díja: + 350 Ft + Áfa

FoxPost Csomagautomata 5 kg-nál kisebb súlyú megrendeléseknél:

0-5 kg között: 1200 Ft + Áfa

Utánvétel díja: + 350 Ft + Áfa

Bizonyos termékekre, például kerámia bögrére egyedi szállítási díjat kalkulálunk a rendelés leadását követően, melyet az ügyfélszolgálatunk igazol vissza a rendelés leadását követően. Az egyedileg kalkulált szállítási díj elfogadását követően folytatódik a rendelés feldolgozása. 

3.3. 40 kg felett a webáruház kizárólag a következő két szállítási lehetőséget fogja felkínálni:
- Személyes áruátvétel
- Egyedi szállítás (a szállítási díj a rendelést követően kerül meghatározásra és visszaigazolásra)

3.4. Csomag nyomkövetés: A GLS csomagok online nyomon követhető egy link segítségével melyet a Szolgáltató ügyfélszolgálata a csomagfeladás napján küld meg a vásárló e-mail címére.

3.5. Szállítási határidők:
- GLS szállításnál maximum 2 munkanap. 1 munkanap jellemző, de ünnepek alatt előfordulhat 2 munkanap.
- Személyes átvétel és a Szolgáltató saját járművével történő kiszállítás esetén az átvétel időpontjával kapcsolatban az ügyfélszolgálat ad felvilágosítást.

3.6. Szállítással kapcsolatos káresemények és kártérítés:

Az átvételkor végezzen mennyiségi és minőségi áruátvételt! Ha hiányosságot vagy hibát tapasztal, kérjük 2 munkanapon belül jelezze az elérhetőségünkön és ne használja fel/üzemelje be az átvett terméket!

Az átvételtől számított 2 munkanapon túl felmerült hibás szállítással kapcsolatos reklamációt nem fogunk el!

A nem megfelelő minőségi áruátvétel, terméknév és cikkszám ellenőrzés, általános szemrevételezés hiánya miatt keletkezett károkért nem vállalunk felelőséget. Az összes termékünkre vonatkozik, de különös tekintettel a nyomtató kellékekre, például nyomtató festékek, papírok, fóliák.

 

4. Jótállás (Garancia)

4.1 Kötelező jótállás
4.1.1. A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.
4.1.2. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik.
4.1.3. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
4.1.4. Jótállás esetén az Ügyfelet ugyanazon jogok illetik meg, mint az 6.1. pontban, a kellékszavatosságról szóló részben feltüntetettek.
4.1.5. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
4.1.6. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok a 6.1 és a 6.2 pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
4.2. Önkéntes jótállás
4.2.1. Szolgáltató az általa értékesített termékekre vonatkozóan a Weboldalon, a Termék ismertetőjében megjelölt időtartamú jótállást (garancia) ajánl fel költség ellenében, amely a kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott számlán szereplő adatok útján közli.
4.3 Nyomtatható reklámtárgyakkal kapcsolatos garanciális feltételek
4.3.1 A jótállás csak a Szolgáltató által eladott alapanyag értékéig érvényesíthető. Az alapanyag használata közben keletkezett anyagi vagy személyi jellegű károkért és balesetekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

5. Elállás 45/2014. (II.26.) számú Kormányrendelet

5.1. Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).
Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) naptári napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.
5.2. Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.
5.3. Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. Ilyen termékek például a külön a Fogyasztó igénye alapján importált lézergravírozó, lézervágó, lamináló, hegesztő, nyomtató berendezések valamelyike.

 

6. Árucsere, levásárlás

6.1. Ha a megvásárolt termék hibátlan és megfelel a vonatkozó Termékoldalon található paramétereknek, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket cserélni. Hibás termék vagy hibás teljesítés esetén a terméket a Szolgáltató köteles a megvásárolt termékkel megegyező paraméterekkel rendelkező másik termékre.
6.2. A Szolgáltató egyedi, feltételekhez kötött levásárlási lehetőséget biztosít mely szerint a megvásárolt termék értéke levásárolható más termékre abban az esetben is, ha a termék hibátlan és a vonatkozó Termékoldalon található paramétereknek is megfelel.
6.2.1. Levásárlás feltételek: A terméket hibátlan gyári állapotban, gyári csomagolásban vissza kell juttatni a Szolgáltató telephelyére. A visszaszállítás költsége az Ügyfelet terheli. A visszaszállítást követő 2 munkanapon belül a Szolgáltató bevizsgálja a terméket majd sztornírozza a vásárlásról kiállított számlát amennyiben a termék visszavételre kerül. A Szolgáltató a termék vagy termékek -a számlán szereplő- árából számított 5% kezelési költséget számol fel amennyiben a termék hibátlan gyári állapotban van. Ha a termék hibás vagy viseltes, akkor a Szolgáltató egyedi ajánlatot tesz a kezelési költségre. A kezelési költség az Ügyfél következő vásárlásánál kerül felszámításra.

6.2.2. Hibás termék visszaszállítás esetén a Ügyfélnek kell gondoskodni a szállítási módról és a biztonságos csomagolásról. Szállításból eredő sérülésért nem vállalunk felelősséget.

7. Szerviz szolgáltatás
7.1. Az OKI és Epson termékek kivételével az összes, Szolgáltató által értékesített termékre saját szerviz hátteret biztosít.
7.2.1. 100 kg alatti súlyú termékeknél a jótállási idő és rendeltetésszerű használat alatt bekövetkezett meghibásodás esetén Szolgáltató szervizes kollégája a Szolgáltató telephelyén vállalja a termék javítását.
7.2.2. 100 kg feletti súlyú termékeknél a jótállási idő és rendeltetésszerű használat alatt bekövetkezett meghibásodás esetén Szolgáltató szervizes kollégája ajánlatot tesz Ügyfélnek az Ügyfél telephelyére történő kiszállás költségére. A kiszállás költsége jótállási idő alatt és után is minden esetben az Ügyfelet terheli. A kiszállási költség minden esetben a hivatalosan www.signdepot.eu oldalon elérhető Szerviz díjszabás alapján kerül kiszámításra. Ez bármikor megtekinthető az Információk/Szerviz menüpont alatt.
7.3. OKI és Epson termékek esetén az OKI és Epson saját szakszervize végzi a termékek garancia alatti és utáni javítását. Az Ügyfélnek ezen termékeket közvetlenül a szakszervizhez kell eljuttatnia. Igény esetén Szolgáltató segít, közreműködik a kapcsolatfelvételben, az elérhetőségben.

8. Személyes adatok védelme
8.1. A Szolgáltató bizalmasan kezeli az Ügyfél által a www.signdepot.eu weboldalon megadott adatait. A megrendelő adatai a megrendelés lebonyolításához szükséges információk, melyek a következők lehetnek:
megrendelő név, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím, adószám.
8.2. Az online webáruházban a megrendeléskor leadott megrendelő adatokat Szolgáltató nem adja ki harmadik fél számára mely alól egyetlen kivételt képez a szállítási cím, név és telefonszám átadása a futárcégnek amely feltétlenül szükséges házhozszállításnál.
8.3. Az online webáruházban az Ügyfél saját fiókot hozhat létre, ahol kezelheti a megadott címeit, illetve megtekintheti a régebbi megrendeléseit. A belépéshez szükséges jelszót a Szolgáltató nem tudhatja és a rendszerben nem is látja. A rendszer viszont lehetőséget ad a Szolgáltatónak, hogy új jelszót hozzon létre az Ügyfélnek, de ekkor sem látható a Szolgáltató számára a régi -Ügyfél által megadott- jelszó. A Szolgáltató által történő új jelszó létrehozásnak általában akkor van szerepe amikor az Ügyfél elfelejti a jelszót és kéri a Szolgáltatót, hogy hozzon létre egy újat. Javasolt ez esetben, hogy az Ügyfél az új -Szolgáltató által létrehozott- jelszóval történő első belépést követően változtassa meg azt a sajátjára, melyet csak ő ismer.
8.4. A webáruház termékeinek, áraknak a megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni, csupán a megrendeléshez szükséges a regisztráció.
8.5. Az Ügyfél köteles a weboldalon tárolt adatait bizalmasan és másoktól elzártan kezelni. Az Ügyfél fiók idegenek által történő elérése és az ezekből keletkezett kárért a Szolgáltató nem vállal felelősséget hiszen a belépési adat információk kizárólag az Ügyfél tulajdonában vannak.

9. Hírlevél szolgáltatás
9.1. Szolgáltató kizárólag a www.signdepot.eu webáruházban regisztrált Ügyfeleknek küld hírlevelet alkalmanként. Kb. hetente.
9..2. Hírlevél lemondás: Amennyiben Ügyfél nem kíváncsi ezekre az levelekre, akkor lemondhatja a hírlevél szolgáltatást a hírlevél alján található lemondás linkre kattintva. Az Ügyfél a megrendelés elküldésével hozzájárul, hogy a Signdepot Europe Kft. marketing üzeneteket küldjön számára. 

10. Szerzői jogok
10.1. A Szolgáltató tulajdona alatt álló www.signdepot.eu és az összes egyéb felületeken megjelenő írásos és képi tartalom szerzői jogvédelem alatt áll! Bármilyen részleges vagy egész képi, írásos vagy stílusbeli másolás csak a szerző írásos engedélye után lehetséges!

11. Elérhetőség személyesen
Signdepot Europe Kft.
5100 Jászberény, Alkotás u. 4. (Szatmári Ipari Park)
T/F: +36 57 506510
sales@signdepot.eu
www.signdepot.eu