By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies to provide you with content and services adapted to your interests. Elfogadom
Termékek Menü

Lamináló, kasírozó, ragasztó gépek

Hideg-meleg laminálás, kasírozás, lakkozás, ragasztás...

Minden olyan nyomtatás befejező műveletre van egy berendezésünk, ahol a nyomat védelmét kell megoldani, vagy ha egy hordozólemezre kell felkasírozni! A következő termékcsaládokat forgalmazzuk:

hideg-meleg laminálógépekHideg-meleg laminálógépek

A hideg laminálásnál öntapadó laminálófóliát ragasztunk a nyomtatott anyag felületére. Itt nem szükséges a fűtés de előnyös, mert egy 40-50°C fokos fűtött henger lágyabbá teszi a laminálófóliát. A végeredmény kristálytiszta átlátszó laminátum, szinte észrevehetetlen a nyomaton! Az SD HC laminátor széria egyaránt alkalmas hideg és 150°C-ig meleg laminálásra, tehát ragasztó nélküli meleglamináló fóliák is használthatók. Automata adagolás és feltekerés, szabadalmaztatott tekercstartó és sok egyéb hasznos keigészítő! Az SD laminálógépek minőségi és nagy átmérőjű szilikon hengerrel rendelkeznek, amely garantáltan buborékmentes laminálást, kasírozást és évtizedes élettartamot tesz lehetővé. 

Kasírozó asztal, lamináló asztalKasírozó asztalok

A kasírozó asztalok első ránézésre terjedelmes berendezések és joggal gondolhatnánk, hogy miért magát a laminálógépet, a hengert mozgatjuk, ami homlokegyenest ellentéte a fenti lamináló/kasírozó gépeknek, ahol a táblát vagy nyomatot mozgatjuk a gépben. Mégis a síkágyas kasírozóasztalon kb. fele idő alatt és sokkal pontosabb tábla applikálás végezhető el. Ráadásul kisebb helyen, ugyanis egy laminálógépnél a gép előtt és után is el kell férnie a táblának. A Lamidesk kasírozó asztal kasírozó asztal használatához csupán egy személy is elegendő, valamint a selejt, buborékos kasírozás szinte kizárható! A pneumatikus mozgatású szilikonhenger gyorsabb kasírozást tesz lehetővé, mert az asztalfelületen a nyomat táblára igazítása után csupán egy gombnyomással rögzíthető a megfelelő pozícióban. A nyomás mindig egyenletes a tábla vastagságától függetlenül, ami akár 3 cm is lehet! A motorizált változat további sebességet és komformitást ad a művelethez! A kasírozó asztal elsősorban táblák ragasztásánál ideális, tehát nyomtatott fóliák és dekorfóliából vágott betűk felragasztására. Emellett plotterrel vágott dekorációk esetében az applikációs fólia vagy papír felragasztása is gyors művelet lesz, de kizárólag tekercses digitális nyomatok laminálásra már nem ajánljuk. Az asztal háttérvilágításának köszönhetően mindig szem előtt lesz az applikáció összes részlete, hibák és akár backlight nyomat tesztelésére is használható.

Folyadékos laminálógép, tekercs lakkozóFolyadékos laminálógép (tekercs lakkozó)

Nyomtatott ponyva, épületháló és textil esetén egyszerűen nincs gazdaságosabb és jobb megoldás a laminálásra. A rugalmas, feszíthető nyomathordozókat hagyományos fólia laminálással nem lehet védeni. Az egyetlen megoldás a lakkozás, ha az ügyfeled több, mint 3 évig szeretné megtartani a nyomtatott bannert kültéren. Átlagos promóciós vagy néhány éves élettartalmú épületháló és ponyva reklámoknál nem szükséges lakkozni, de pl. nyomtatott kamionponyvánál kötelező, mert még a legerősebb oldószeres festék sem elég tartós és nem bírja a faágak karcolását és a mosást, valamint egy kamiondekoráció több, mint 2-3 évre szól. A folyadékos laminálógép a nyomtatás után a teljes tekercset lelakkozza automatikusan. Vékony és egyenletes filmbevonatot hoz létre a nyomaton. A művelet tiszta és konzisztens. Jelentős mértékben gazdaságosabb és gyorsabb a kézi festékszóróval vagy hengerrel történő lakkozásnál. Festővászon, feszített vászonképek lakkozásánál is ideális, ha a nyomtatás után több nyomatot kell egyszerre lakkozni.